OST
Optimal Solar Tracking
Ons aanbodContact

Optimal Solar Tracking (OST)

De hele dag optimaal rendement van de zon, dit is wat ons uniek maakt.

Vroeg in de morgen als de zon opkomt ligt het eiland met de panelen gekanteld naar het oosten, om zo de zonnestralen op te vangen. En ’s avonds vangen ze de laatste zonnestralen nog op die in het westen onder gaat.

Optimal Solar Tracking (OST) - FLOATING SOLAR

Hoe werkt Optimal Solar Tracking?

Zoals bekend is draait de aarde om zijn as, toch draait ook de aarde om de zon heen. Optimal Solar Tracking houdt hier nauwkeurig rekening mee. Door middel van lieren kunnen wij het eiland precies met de stand van de zon mee laten draaien.

Dit betekent dat we continu de zon aankijken. Zelfs wanneer het bewolkt is, draait de zonnecentrale richting het sterkste lichtpunt om de maximaal mogelijke energie om te zetten.

Meer opbrengst genereren

Op land leveren zonnepanelen gemiddeld 200 kWh per jaar. Door de technologie van draaien en kantelen, is er meer rendement van onze panelen. Gevolg is dat u  meer energie en inkomsten voor uw investering krijgt.

Waarom leveren wij meer?

Wij drijven, draaien en kantelen. Dit maakt het uiteraard dat wij meer leveren. Optimal Solar Tracking is het octrooi van Floating Solar B.V.

De voordelen van Optimal Solar Tracking

  • Meer opbrengst uit de zonnepanelen door middel van lieren die het eiland draaien.
  • De hele dag de zon aankijken, het meeste uit de zonnekracht halen.
  • De zon raakt nooit op, altijd een win-win situatie.

De zon is een grote energie bron waar we veel uit kunnen halen. Door onze Optimal Solar Tracking genereren we meer opbrengst ten opzichte van statische systemen die de zon niet volgen.

Weather Risk Management

Wat gebeurt er met onze eilanden wanneer er risicovol weer verwacht wordt?

Neem contact op

Adres

Floating Solar BV
Remmerden 23
3911 TZ Rhenen

Telefoonnummer

E-mailadres

Pin It on Pinterest